5. lokakuuta 2017

Tilkka vettä, pala saippuaa
Montako suihkusaippuapulloa ja kasvojenpuhdistusainetta ostat vuodessa? Minua rupesi kauheasti häiritsemään Cosmethics apin avulla asiaa tutkittuani juurikin näiden kahden tuotteen epämääräiset ainesosat. Lataappa kyseinen appi ja käy kylppärissä tsekkaamassa mitä sinun pesuaineesi sisältää! Sen lisäksi että olisi hyvä miettiä kosmetiikan sisältöä, aloin ajattelemaan niiden pakkauksia. Muovia, muovia ja muovia. Jostain on aloitettava maailman parantaminen joten tein ratkaisun.

Vaihdoin suihkusaippuan sekä kasvojenpuhdistusaineen palasaippuoihin! Käsiä olen jo pidempään pessyt Kreikan matkoilta hamstratuilla palasaippuoilla. Kasvoille Dermosilin tyrnipalasaippua ja vartalolle Erboristican mantelisaippua. Saippuoille on hyvä olla myös alusta jossa ne eivät mene huonoksi joten nappasin suihkun seinään aina vihaamani imukuppisaippuatelineet. Se on pienempi paha kun muovipulloissa olevat parabeenit ja muut allergisoivat aineet.

Vaihdoin palasaippuoihin helmikuussa ja tyrnisaippuaa ole mennyt varmasti edes puolia vielä. Mantelisaippua alkaa vedellä viimeisiään. Mutta jos miettii että Dermosilin tyrnisaippualla on hintaa 3,2€ ja Erboristican mantelisaippualla 2€ niin siitä voi jokainen laskea montako euroa olisi tuossa ajassa mennyt suihkusaippuapulloihin sekä kasvojenpuhdistusaineeseen. Vilkaseppa seuraavalla kerralla Prismassa käydessäsi mitä ekologisempia vaihtoehtoja löytäisit saippuoidesi tilalle!

Varoitus! Palasaippuoihin jää koukkuun!

2 kommenttia:

  1. Siis mä oon koko alkusyksyn ajatellut vaihtaa shampoot ja hoitoaineet Lushin palatuotteisiin, kun shampoopullojen jne. muovipakkaukset ahdistaa niin paljon. Yksi kaveri on käyttänyt Lushin palashampoota ja kuulemma hyvin vaahtoaa ja pesee. Täytyisi saada vaan aikaiseksi käydä hankkimassa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ajattelin palashampoita myös itse kokeilla kunhan saan käytettyä muut ensin loppuun! Kaiken muun allergian keskellä huomaan nääs myös että päänahka ei enää kestä juuri mitään :( Kamalaa!

      Poista

Ajatuksia? Sana on vapaa!